Traffipax védelmi megoldás

Amikor útnak indulunk, legyen az motottal vagy személygépkocsival, eszünkbe jut, hogy "csak nehogy lekapjanak" azaz nehogy túllépjük a megengedett sebességhatárt. Az ilyen kis túllépések súlyos tízezrekbe kerülhetnek, ezért érdemes korszerű trafipaxjelző készüléket beszereznünk.

Amikor útnak indulunk, legyen az motottal vagy személygépkocsival, eszünkbe jut, hogy “csak nehogy lekapjanak” azaz nehogy túllépjük a megengedett sebességhatárt. Az ilyen kis túllépések súlyos tízezrekbe kerülhetnek, ezért érdemes korszerű traffipaxjelző készüléket beszereznünk.

Hogyan működik a traffipax?

Rádiófrekvenciás jeleket sugároznak, melyek a célról, azaz a gépkocsikról visszaverődve meghatározhatóvá teszik azok sebességeit. Ezeket a jeleket a mérőeszköz folyamatosan kibocsájtja, a jelek visszaverődéseit, szóródásait és közvetlen sugárzását a radar detektorok érzékelik és jelzik. Hatásos védekezési módszernek tekinthető egy ilyen eszköz, mely figyeli a rendőrségi traffipax készülékek működési frekvenciáit, és azokat detektálva azonnal jelez a vezetőnek.

Hogyan működik a lézeres traffipax?

A lézeres traffipax készülékek szintén a visszaverődés elvét alkalmazzák, a sugárzott jelek visszaverődéseit, szóródását és közvetlen találatát is képes jelezni egy traffipax-előjelző. Erre azonban akkor van nagyobb esély, ha még a mérés hatósugarán kívül vagyunk, attól legalább kb. 250 méterre. A lézersugár nyílásszöge ugyanis egy kúp mentén szélesedik a kibocsátás helyétől számítva, azonban rövid távolságon belül még nem lesz elég széles, hogy felérjen a szélvédőre kihelyezett készülékhez. A lézeres bemérés előrejelzésének esélyét nagy mértékben növeli a BLS típusú külső lézerérzékelő! A külső detektor a rendszámtáblához rögzítve szinte állandóan a lézersugár útjába esik, mivel a jeleket alapvetően a rendszámra irányítják, továbbá a többszörös érzékelő rendszerének köszönhetően, a távolabbi lézeres mérést is megbízhatóan jelzi.

Mindkét estetben, ha van traffipax jelző készülékünk, akkor biztonságban érezhetjük a pénztárcánkat. Látogasson el webáruházunkba, ahol ezen készülékek legálisan beszerezhetőek:  https://www.detektorbolt.hu