Amikor útnak indulunk, legyen az motottal vagy személygépkocsival, eszünkbe jut, hogy “csak nehogy lekapjanak” azaz nehogy túllépjük a megengedett sebességhatárt. Az ilyen kis túllépések súlyos tízezrekbe kerülhetnek, ezért érdemes korszerű traffipaxjelző készüléket beszereznünk.

Hogyan működik a traffipax?

Rádiófrekvenciás jeleket sugároznak, melyek a célról, azaz a gépkocsikról visszaverődve meghatározhatóvá teszik azok sebességeit. Ezeket a jeleket a mérőeszköz folyamatosan kibocsájtja, a jelek visszaverődéseit, szóródásait és közvetlen sugárzását a radar detektorok érzékelik és jelzik. Hatásos védekezési módszernek tekinthető egy ilyen eszköz, mely figyeli a rendőrségi traffipax készülékek működési frekvenciáit, és azokat detektálva azonnal jelez a vezetőnek.

Hogyan működik a lézeres traffipax?

A lézeres traffipax készülékek szintén a visszaverődés elvét alkalmazzák, a sugárzott jelek visszaverődéseit, szóródását és közvetlen találatát is képes jelezni egy traffipax-előjelző. Erre azonban akkor van nagyobb esély, ha még a mérés hatósugarán kívül vagyunk, attól legalább kb. 250 méterre. A lézersugár nyílásszöge ugyanis egy kúp mentén szélesedik a kibocsátás helyétől számítva, azonban rövid távolságon belül még nem lesz elég széles, hogy felérjen a szélvédőre kihelyezett készülékhez. A lézeres bemérés előrejelzésének esélyét nagy mértékben növeli a BLS típusú külső lézerérzékelő! A külső detektor a rendszámtáblához rögzítve szinte állandóan a lézersugár útjába esik, mivel a jeleket alapvetően a rendszámra irányítják, továbbá a többszörös érzékelő rendszerének köszönhetően, a távolabbi lézeres mérést is megbízhatóan jelzi.

Mindkét estetben, ha van traffipax jelző készülékünk, akkor biztonságban érezhetjük a pénztárcánkat. Látogasson el webáruházunkba, ahol ezen készülékek legálisan beszerezhetőek:  https://www.detektorbolt.hu